|
|
|||||||
| sponsor links |
![]() |
|
|
LinkBack | Başlık Araçları | Görünüm Modları |
|
|
||||
|
||||
|
Performansa yönelik olan bu ayarı belki XP'den hatırlayanlarınız olacaktır.İlk önce CPU-Z programıyla işlemcimizin L2 değerini öğrenelim. ![]() Aşağıdaki yolu izleyelim. HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager\Memory Management Sağ panel'de aşağıdaki DWORD değerini bulalım ve sağ tıklayarak "değiştir" 'e tıklayalım. SecondLevelDataCache Değerlerden işlemcinize uygun olanı yazın. 256KB: 100 hex 512KB: 200 hex 1024KB: 400 hex 2048KB: 800 hex Mesela işlemci L2 miktarınız 512 KB ise aşağıdaki gibi yazacaksınız. ![]()
|
||||
|
||||
|
bende 128 Kb yazıyor :S ne yazacağım ayrıca sağ panelde aşağıda DWORD değerini bulalım yazmışsın da orada çok DWORD değeri var adını söylermisin :S
|
|
|
||||
|
||||
|
Alıntı:
|
|
|
||||
|
||||
|
acaba benmi yanılıyorum bilmem lakin . bu denileni hem xp de hemde vistada yaptım. Aman Allah ım her ikisindede pc en ufak yüklenmede donmaya başladı hatta virüs taraması yaptırırken birazda internete takılayım dedim pc dondu kaldı malesef resetlemek zoruda kadım. cpuz benim işlemcinin bahsedilen değerini 2048 kb olarak gösterdi bende denileni yapıp 800 girdim zaten oradada otomatikmen hemen 2048 belirdi. lakin senmisin yapan sonuç işte.
Konuyu açan arkadaşa suç bulmuyourm hatta bilginin yanışlığınıda iddia etmiyorum belki eksik bilgi verilmiştir düşüncesindeyim. bence benim bu soruna karşılaşmamın sebebi işlemcinin dual olmasından kaynaklanmaktadır sonuç değer girmek bir nevi kısıtamaktır.işlemcim PD INTEL 2.8GHz 800MHz 2X2MB DUAL CORE D915. sanırım benim işemci gibi işlemcierde cpuz ye aldanarak önbelleği 2048 e ayarlamak hata olsa gerek çünkü bu tür işlemcilerde 2X2MB = 4096 önbelleğe sahip.ben değeri eski haine getirince sorun çözüldü. buradaki bilgiyi anlatılan işlemi yapacak arkadaşlar benim durumuma düşmesinler diye verdim. En kısa sürede adminimiz bizi aydınlatacaktır |
|
|
||||
|
||||
|
Alıntı:
|
![]() |
| Tags |
| ayarlayalim, dogru, miktarini, onbellek, islemcinizin |
| Başlık Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|
Benzer Başlıklar
|
||||
| Başlık | Başlığı açan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
| Vista'da Dosya Sisteminin Önbellek Kullanımını Aktifleştirelim | ICEEXOL | Genel Bilgi ve İpucu | 0 | 20.02.08 15:24 |
| Vista'da Dosya Sisteminin Önbellek Kullanımını Aktifleştirelim | ICEEXOL | Registry Ayarları | 0 | 20.02.08 15:19 |
| Çoklu Ekranda Wallpaper'i Ayarlayalım | GençTürk | Resimli Anlatımlar | 1 | 14.09.07 16:26 |
| İşlemcinizin Vista 64 Bit Desteği Var mı ? | ICEEXOL | Genel Bilgi ve İpucu | 9 | 09.06.07 02:22 |