Welcome to Windowsum.com-Windows İşletim Sistemleri Forumları okundu say | Forum görevlileri
Windowsum.com-Windows İşletim Sistemleri

Genel Bilgi ve İpucu Windows Vista ile İlgili Püf Noktalar.

sponsor links

Comment
LinkBack Review Tools Görünüm Modları
Vista'nın Kurulum İşlemi Sırasında Küçük Bir Not

ICEEXOL Kullanıcısının Avatar'ı
Yayımlayan ICEEXOL
18.04.07

Vista'yı kurmayı düşünenler için küçük bir ipucu.Kurulum ekranında geldiğinizde SHIFT+F10 tuş kombinasyonunu kullanarak komut satırını açarak notepad ,regedit gibi bazı uygulamalara erişebilirsiniz...

GÖRÜNTÜLER

5

Eski 23.05.07, 17:48
osone Kullanıcısının Avatar'ı
Member

güzel ama ne işimize yarar
Alıntıyla Yanıtla
Eski 24.05.07, 10:31
Yönetici

Yer: Adana

Biraz daha profesyoneller sistem açılmadan önce UAC ,Windows Update,Windows Defender gibi servisleri kullanımdan çıkartabilirler.
Eski 24.05.07, 12:09
Member

dostum profesyonel dediğin adamlar zaten linux kullanır. işletim sistemi kurarken yapabileceklerimizden haberin varsa burası paylaşmak için..Kızma ama ortaya bişi atıp "böle bişey yapılabilir" diyip bilen yapar şeklinde işin içinden sıyrılmak çok yanlış bir davranış olsa gerek eminim bana katılıyorsundur.

bende küçükken taaaa win98 zamanında ctrlye basık tutup başlat çubuğuna sağ tıklayıp özellikler dendiğinde yeni bir sekme (bölüm) ün ortaya çıktığını görüp böle forumda böle böle oluyor dediğimde bir büyüğümüzde çıkıp bana benim sana dediğimi demişti..Bende doğrunun ne olduğunu anlamıştım..

yinede böle bişi bulmuşsun ne mutlu sana ..

Alıntıyla Yanıtla
Eski 24.05.07, 12:44
Yönetici

Her profesyonel Linux kullanmaz.Meraklı kullanıcıda Linux kullanır.Burada herhangi bir "yanlış" yok.Bu bölüm ipucu bölümüdür ve her ipucu her kullanıcının ilgisini çeker.Mesela bu ipucu üzerinden birçok ipucuna ulaşılabilir.

Alıntı:
Kızma ama ortaya bişi atıp "böle bişey yapılabilir" diyip bilen yapar şeklinde işin içinden sıyrılmak çok yanlış bir davranış olsa gerek eminim bana katılıyorsundur.
Bilen yapar.Bilmeyenede öğrenene kadar yardımcı oluruz.Size kimin ne söylediğinin ne yazik ki benim için pek bir önemi yok.Genç arkadaşlara yardımcı olmak buradayız.

İyi günler.
Eski 24.05.07, 12:57
GençTürk Kullanıcısının Avatar'ı
Power Member

Yer: Istanbul.

Alıntı:
Originally posted by osone@May 24 2007, 10:09
dostum profesyonel dediğin adamlar zaten linux kullanır. işletim sistemi kurarken yapabileceklerimizden haberin varsa burası paylaşmak için..Kızma ama ortaya bişi atıp "böle bişey yapılabilir" diyip bilen yapar şeklinde işin içinden sıyrılmak çok yanlış bir davranış olsa gerek eminim bana katılıyorsundur.

bende küçükken taaaa win98 zamanında ctrlye basık tutup başlat çubuğuna sağ tıklayıp özellikler dendiğinde yeni bir sekme (bölüm) ün ortaya çıktığını görüp böle forumda böle böle oluyor dediğimde bir büyüğümüzde çıkıp bana benim sana dediğimi demişti..Bende doğrunun ne olduğunu anlamıştım..

yinede böle bişi bulmuşsun ne mutlu sana ..
[snapback]2868[/snapback]
Benim İşime çok yaradı saol ICEEXOL paylaşımların çok orjinal ve yararlı.Ayrıca bende Linux kullandım fakat her profesyonel Linux kullancak diye birşey yok sizi kınıyorum belki test için Vista kullancak bu kadar emin konuşmayın...Ayrıca bu kadar kaliteli bilgileri başka Türk sitesinde bulacağınızı sanmam...
Alıntıyla Yanıtla
Eski 24.05.07, 15:15
Member

Alıntı:
Her profesyonel Linux kullanmaz.Meraklı kullanıcıda Linux kullanır.Burada herhangi bir "yanlış" yok.Bu bölüm ipucu bölümüdür ve her ipucu her kullanıcının ilgisini çeker.Mesela bu ipucu üzerinden birçok ipucuna ulaşılabilir.
sevgili ICEEXOL
her profesyonel derken kendini kastetmediğin belli orasını anladım... Öncellikle etraflı bir araştır bakalım profesyonel ne demek ve sonra bir bak bakalım kurumlar hangi programları ne amaçla kullanıyor.. neyse onu geçtik..

Alıntı:
Bilen yapar.Bilmeyenede öğrenene kadar yardımcı oluruz
de ne demek oluyor.. Biliyorsan yazarsın buraya anlatırsın.Bilmeyenden geri bilmiyorum diye mesajmı bekliyorsun amaç ne onu anlamadım..
Bu konu şöyle açılabilirdi:

"Windowsu kurarken boş boş oturacağımıza solitaire oynasak nasıl yaparız" Bu soru daha öncede sorulmuş (2006 ortalarında Xp için) ve 100$ da ödül konmuş cevap oldukça basit " shift+f10

solitaire için açılan ms-dos ekranında şu işlemleri yapmak yeterli:
cd \
cd "Program Files"
cd "Windows NT"
cd Solitaire
Solitaire.exe

Peki vistadada çalışıyormu ; cevap evet...Tek dikkat edilmesi gereken bu olay kurulum ilk başlar başlamaz değilde kurulum arayüzü geldiğinde geçerli olabiliyor.

Asıl güzel olan bilgisayarınız kurulum ile meşgulken sizinde bu arada registry editörü olan regedit'i kullanarak ince ayarları yapmayıda başarabilirsiniz..Ama zaten bir çift tıklama ile eski ayarlarımı alıyorum diyorsanız Solitaire oynamakla yetineceksiniz...

Alıntı:
Originally posted by GençTürk@May 24 2007, 10:57
Benim İşime çok yaradı saol ICEEXOL paylaşımların çok orjinal ve yararlı.Ayrıca bende Linux kullandım fakat her profesyonel Linux kullancak diye birşey yok sizi kınıyorum belki test için Vista kullancak bu kadar emin konuşmayın...Ayrıca bu kadar kaliteli bilgileri başka Türk sitesinde bulacağınızı sanmam...
[snapback]2871[/snapback]

yahu GençTürk ne yaptın mesela nasıl işine yaradı onu söylesene bana bir merak ettim İki arada format mı attın hemen naptın anlamadım...

Alıntıyla Yanıtla
Eski 24.05.07, 15:44
Power Member

Ben işletim sistemi olarak Vista ve Xp yi kullanıyorum multi boot yapıyorum.Daha dün format attım ve bu bilgileri kullanarak çeşitli regedit ayarları yaptım ve UAC yi,Windows Update i ,Windows Defender i ve daha birçok özelliği kapadım.Dolayısıyla bu da RAM kullanımını aşırı derecede düşürdü.%75 Lerdeyken %50 lere hatta %40 lara düştü.Kısacası ben dahil bazı kişilerin işlerine yarıyormuş değilmi osone.Bundan sonra başka kişilerin adına konuşmayınız.
Alıntıyla Yanıtla
Eski 24.05.07, 15:54
Member

Alıntı:
Originally posted by GençTürk@May 24 2007, 13:44
Ben işletim sistemi olarak Vista ve Xp yi kullanıyorum multi boot yapıyorum.Daha dün format attım ve bu bilgileri kullanarak çeşitli regedit ayarları yaptım ve UAC yi,Windows Update i ,Windows Defender i ve daha birçok özelliği kapadım.Dolayısıyla bu da RAM kullanımını aşırı derecede düşürdü.%75 Lerdeyken %50 lere hatta %40 lara düştü.Kısacası ben dahil bazı kişilerin işlerine yarıyormuş değilmi osone.Bundan sonra başka kişilerin adına konuşmayınız.
[snapback]2877[/snapback]

yahu nasıl kapattın diyorum bende işte yaz şu komutu yazdım de şunu yaptım de Kurulumdan sonra yapamayacağımız gereken 1 işlem söyle bana bide
Alıntıyla Yanıtla
Eski 24.05.07, 16:03
Power Member

Kurulumdan sonra her işlem yapılır ama ben neden kurulumdan sonra yapayım zaman kaybı...Kurulum sırasında zaten yapacak hiçbir işim yok ve olamaz bende boş zamanımı bunlarla değerlendiririm.Kurulumdan sonra zaman kaybı olacağına şimdi yapmam daha mantıklı...

Bknz Komutlar:

UAC Kapama>
cmd ye:/k %windir%\System32\reg.exe ADD HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Pol icies\System /v EnableLUA /t REG_DWORD /d 0 /f yaz enterla..

Aero yu silme>
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\DWN

1-ColorizationColor girişine sağ tıklayın sil.

2- CompositionPolicy girişinin değeri 1 ise 0 yap.

Masaüstündeki Kısayol oklarını kaldırma>

HKEY_CLASSES_ROOT \ lnkfile

IsShortcuy un adını AriochIsShortcut yap.

Ayrıca cmd ye services.msc yazdım bazı servisleri kapadım!

Bunları yaptım ..
Alıntıyla Yanıtla
Eski 24.05.07, 16:23
Member

sevgili arkadaşım demek istediğimi anlayamamışsın ... bu yaptıklarını zaten birkere kaydetme ve sonra çift tıklama ile yapılan şeyler ben bu shift+f10 olayının getirisini göremiyorum dedim...

Kayıtları ister reg dosyası istersende bat dosyası olarak yapar sonra her formatta uğraşmadan çifttıklayıp yaparsın...

Alıntıyla Yanıtla
Eski 24.05.07, 16:57
Power Member

Getirisi zaman kazanma...
Alıntıyla Yanıtla
Eski 25.05.07, 00:50
Yönetici

Sevgili @osane;

Forum'a uğramazsanız sevinirim.Paylaşımı amacından saptırıyorsunuz.Burada kendim hakkımda bilgi vermekte istemiyorum.Sakin sakin forum'u yürütmeye çalışıyorum.Başka forumlarda güzel güzel tartışabilirsin ama o forum burası olmasın lütfen.

Tags
bir, kucuk, sirasinda, islemi, kurulum, vista39nin

Review Tools
Görünüm Modları

Foruma git

Benzer Başlıklar
Review Review Starter Category Yanıtlar Son Mesaj
Harddisk Bölümlendirme İşlemi GençTürk Resimli Anlatımlar 1 03.08.08 21:25
Windows Vista Yükseltme DVD'si | Temiz Kurulum Nasıl Yapılır ? ICEEXOL Genel Bilgi ve İpucu 2 13.04.08 21:41
Başlat Menüsünde Küçük Simgeler Kullanalım GençTürk Resimli Anlatımlar 0 23.09.07 21:20
Parola Yedekleme İşlemi ICEEXOL Resimli Anlatımlar 0 26.01.07 13:37
Virüs Temizlemeden Önce Bazı Küçük Kişisel Notlar ICEEXOL Virüs-Adware-Spyware Sorunlarınız 0 19.01.07 19:02

Tüm saatler GMT +3 saat dilimindedir. Şu anda saat 11:46.
vBulletin® .Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2008, Crawlability, Inc.
Review powered by GARS 2.1.9 ©2005-2006

TOPlist
Web - Donanım