| Üye Ol | Oyun | Video | Arama |
| Sorunlarınız Windows Vista ile Alakalı Sorunlarınız ve Çözüm Önerileri |
| sponsor links |
![]() |
| LinkBack | Başlık Araçları | Görünüm Modları |
|
|
||||
|
||||
|
Ubuntu boot cd sini taktım ve İnstall Ubuntu seçeneğini seçtiğimde Ubuntu yazan bir boot ekranı dolup siyah bir ekranda bekliyor.Yaklaşık 15,20 dk. bekledikten sonra reset atıp vistayı açtım daha sonra tekrar restartlayıp yine Ubuntu yu boot ettim ve bu sefer boot ekranındaki en alttaki seçeneği seçtim(tam olarak hatırlıyamıyorum) Ubuntuyu boot ile başlatma seçeneğiydi, bu sefer de vista açıldı hiç Ubuntu açılmadı sizce bunu nasıl düzeltirim ve Ubuntu'yu kurarım ? |
| sponsor links |
|
|
||||
|
||||
|
Şimdi Xp yükledim ama sorun hala devam ediyor sayın @ICEEXOL sizce nasıl yüklerim Ubuntuyu? Sorunumu daha açıkça belirtiyim Ubuntu cd siyle PC mi boot ettim ve Ubuntu yu kur seçeneğini seçtim.Daha sonra Ubuntu yüklenir gibi oldu Ubuntu yazan bir ekranda birşey doldu ve siyah ekran açıldı yaklaşık 1 saat 35 dk. bekledim yinede hiçbirşey olmadı aynı siyah ekran sonra restartlayıp cd yi çıkardım.Sizce nasıl hallederim çok önemli başka bir bilgisayara kuruyorum.
Sistem Özellikleri; AMD anakart , nVidia 6500 512 MB(256 MB TurboCache) Ekran kartı , 960 MB RAM... Bu sistem kendi sistemim değil...Ayrıca acil halletmem lazım lütfen cevaplarınızı esirgemeyin.. Bir sorum daha olacak Ubuntu yu boot etmeden yüklemek mümkünmü? |
|
|
||||
|
||||
|
KillDisk programını indir.Disket'e yükle ve sistemi disket ile başlat.Tüm diskleri bu programla sıfırla.Zaten menü açılınca ne yapacağını göreceksin.
Sonra; Ubuntu CD'si ile sistemi boot et ve Ubuntu kur.Bu esnada Ubuntu'yu Swap & Logical olacak şekilde kur. Kurulum bittikten sonra GPardet uygulamasını çalıştır ve yeni bölüm yarat.Bu bölüm ise şu şekilde olsun, FAT32 & Primary İşlemleri bitirmeden önce "Manually edit partiton table" seç ve XP yan Primary olan bölümedeki Mount Point başlığının altına /media/xp yaz.Sonra XP'cd si ile boot et.XP'yi kur.Vaktim olursa bir anlatım yapabilirim ama önce Ubuntu cd'mi bulmam lazım :huh:
|
||||
|
||||
|
Disket sürücüsü yok!SD kart girişi var ama o olurmu?
Ayrıca bazı dosyalar varmış yüklediğim pc'de özel ve önemli, sanırım KillDisk programıyla onlarda silinecek :S Onları nasıl yedekliyeceğim? |
|
|
||||
|
||||
|
CD İmajı
Kod:
http://download2.lsoft.net/boot-cd-iso.zip USB Disk Kod:
http://download2.lsoft.net/killdiskfloppysetup.exe
|
||||
|
||||
|
Ya benim SD Kart dediğim telefon hafıza kartları oluyorya onlarla olmazmı?
![]() Yukardaki resimde var. Ayrıca bu killdisk programını bilgisayarı boot etmedende çalıştırabilirmiyiz? Ben çalıştırdımda boot olmadığından dolayı işlem yapmaz sandım ama yaptı sizce sağlıklımı böyle ve sonuca ulaşabilirmiyim ? Bir sorum daha olacak bu Ubuntu yu Killdisk diskleri sıfırlayınca yükleyebilecekmiyim ve Ubuntu yu yükleyememe sorunum donanımdan kaynaklanamazmı acaba?Ubuntu nun Tr destek sitesinde de araştırdım orda da kesin bir çözüm üreten olmadı ... |
|
|
||||
|
||||
|
SD kartın ne olduğunu biliyorum.
Bu program yalnızca DOS ortamında çalışır ve yine yalnızca Floppy,CD ve USB Disklerin içinde işlev kazanır. Bölümün amacı dışında Linux yardımı vermek istemiyorum.
|
||||
|
||||
|
Yok @ICEEXOL killdisk i de denedim olmadı ne yapacağım ya :@
|
|
|
||||
|
||||
|
Ne dediğinizi anlamıyorum.KillDisk 'i denedim olmadı demişsiniz.Ne olmadı.Onun amacı harddisk'i sıfırlamaktır.Tek görevi budur.Konuyu ne yazik ki kilitliyorum.Linux destek forumlarına başvurabilirsiniz.
| sorunu, boot, ubuntuvista |
| Başlık Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
Benzer Başlıklar
|
||||
| Başlık | Başlığı açan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
| Vista Dual Boot Problemi | buffy45 | Sorunlarınız | 3 | 29.08.07 11:26 |
| Vista Boot Sorunu...!!! | GençTürk | Sorunlarınız | 2 | 23.05.07 14:24 |
| XP Home Edition ve Professional Dual Boot sorunu | GençTürk | Sorunlarınız | 4 | 17.05.07 20:45 |
| Vista-Xp boot Sorunu | GençTürk | Sorunlarınız | 1 | 15.05.07 12:03 |
| Üye Ol | S.S.S. | Üye listesi | Takvim | Arama | Günün mesajları | Forumları okundu olarak işaretle |