Welcome to Windowsum.com-Windows İşletim Sistemleri Forumları okundu say | Forum görevlileri
Windowsum.com-Windows İşletim Sistemleri

Sorunlarınız Windows Vista ile Alakalı Sorunlarınız ve Çözüm Önerileri

sponsor links

Yanıt
LinkBack Başlık Araçları Görünüm Modları
vista ati radeon x550 ekran kartı sorunu

Eski 26.01.08, 18:15
dued Kullanıcısının Avatar'ı
Member

dued RSS Feed

selamlar herkese,

bilgisayarımda onboard 128 mb olduğunu düşündüğüm nvidia geforce 6100 nforce 405 ekran kartı mevcut. geçtiğimiz günlerde sapphire ati radeon x550 xtx 512 mb ekran kartı satın aldım. eve gelip makinaya taktığımda bilgisayar açılmadı. ram sinyalini vermeden siyah ekranda kalıyor. vista 32 bit starter kullanıyorum. bu sorunu nasıl çözebileceğim konusunda yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim...

Alıntıyla Yanıtla
sponsor links

Eski 26.01.08, 19:48
ICEEXOL Kullanıcısının Avatar'ı
Yönetici

Yer: Adana
ICEEXOL RSS Feed

Alıntı:
selamlar herkese,

bilgisayarımda onboard 128 mb olduğunu düşündüğüm nvidia geforce 6100 nforce 405 ekran kartı mevcut. geçtiğimiz günlerde sapphire ati radeon x550 xtx 512 mb ekran kartı satın aldım. eve gelip makinaya taktığımda bilgisayar açılmadı. ram sinyalini vermeden siyah ekranda kalıyor. vista 32 bit starter kullanıyorum. bu sorunu nasıl çözebileceğim konusunda yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim...[/b]
İşletim sistemi ile alakalı değilde donanımsal bir sorun gibi gözüküyor.Ekran kartını çıkardığınızda işletim sistemi açılıyor mu ?

Eski 26.01.08, 20:57
Member

dued RSS Feed

evet, ekran kartını çıkardığımda sorun sıkıntı olmadan açılıyor bilgisayar... donanımsal dediğiniz ekran kartıyla mı ilgili yoksa anakartta mı sorun olabilir mi?

Alıntıyla Yanıtla
Eski 26.01.08, 21:44
ICEEXOL Kullanıcısının Avatar'ı
Yönetici

Yer: Adana
ICEEXOL RSS Feed

Alıntı:
evet, ekran kartını çıkardığımda sorun sıkıntı olmadan açılıyor bilgisayar... donanımsal dediğiniz ekran kartıyla mı ilgili yoksa anakartta mı sorun olabilir mi?[/b]
Ekran kartını taktıktan sonra BIOS'a girin ve onboard ekran kartının disabled konumda olduğundan emin olun.Ayrıca PSU marka ve modeli nedir ?

Eski 27.01.08, 05:20
Member

dued RSS Feed

ekran kartını taktıktan sonra bilgisayarı açtığımda makina hiç tepki vermiyor sadece siyah ekran çıkıyor. BIOS'a giremiyorum o durumda da. ekran kartını takmadan BIOS'a girip on board ekran kartını disabled konumuna getirip ondan sonra yeni ekran kartını taksam herhangi bir sorun yaratır mı, makinaya zarar verir mi bilemiyorum. eğer bu bahsettiğim sıralama herhangi bir zarar vermezse bu sıralamayı uygulayabilirim sanırım. ayrıca, cehaletimi mazur görün, PSU marka ve modelini nereden okuyacağımı belirtebilirseniz hemen aktarabilirim size...

ilginiz için teşekkür ederim bu arada...

Alıntıyla Yanıtla
Yanıt

Tags
vista, ati, radeon, x550, ekran, karti, sorunu

Başlık Araçları
Görünüm Modları

Foruma git

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı açan Forum Yanıt Son Mesaj
nvidia ekran kartı ertas71 Sorunlarınız ve Çözüm Önerileri 1 18.09.08 12:41
vista ekran kartı sorunu ertas71 Sorunlarınız 6 08.01.08 23:18
nVidia ekran kartı driverı yüklenmiyor [Çözüldü] engintunbel Sorunlarınız 7 20.09.07 23:28
Windows Vista ekran kartı sorunu anmak09 Sorunlarınız 1 10.05.07 16:01
vista ekran kartı sorunu Mertcancan Sorunlarınız 0 23.04.07 19:10

Tüm saatler GMT +3 saat dilimindedir. Şu anda saat 23:22.
vBulletin® .Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2008, Crawlability, Inc.

TOPlist
Web - Donanım