Welcome to Windowsum.com-Windows İşletim Sistemleri Forumları okundu say | Forum görevlileri
Windowsum.com-Windows İşletim Sistemleri

Sorunlarınız Windows Vista ile Alakalı Sorunlarınız ve Çözüm Önerileri

sponsor links

Yanıt

Eski 04.01.08, 20:25
ertas71 Kullanıcısının Avatar'ı
Member

ertas71 RSS Feed

Gerçek vistacıların 1 numaralı gerçek adresi merhabalar.benim şöyle bir sorunum var gibi görünüyor.ekran kartım nvidia geforce 7100 gs 512 mb. Xp kulanırken (1.5 gb remim var) tam 512mb olarak kullanıyordum.oysa şimdi tablo şu: forceware sürümü-169.25 \ toplam kullanılabilir grafik-623 mb. \ ayrılmış VİDEO belleği 128 mb. \ sistem video belleği-0 mb. \ paylaşımlı sistem belleği-495 mb.bu durumda xp oynadım bazı oyunları vistada oynayamıyorum ekran donuyor.acaba vista benim ekran kartımı tanımıyor mu?bu konuda yardımcı olurmusunuz lütfen..şimdiden teşekürler.

Alıntıyla Yanıtla
sponsor links

Eski 07.01.08, 00:09
xxxxxx Kullanıcısının Avatar'ı
Member

xxxxxx RSS Feed

Alıntı:
Gerçek vistacıların 1 numaralı gerçek adresi merhabalar.benim şöyle bir sorunum var gibi görünüyor.ekran kartım nvidia geforce 7100 gs 512 mb. Xp kulanırken (1.5 gb remim var) tam 512mb olarak kullanıyordum.oysa şimdi tablo şu: forceware sürümü-169.25 \ toplam kullanılabilir grafik-623 mb. \ ayrılmış VİDEO belleği 128 mb. \ sistem video belleği-0 mb. \ paylaşımlı sistem belleği-495 mb.bu durumda xp oynadım bazı oyunları vistada oynayamıyorum ekran donuyor.acaba vista benim ekran kartımı tanımıyor mu?bu konuda yardımcı olurmusunuz lütfen..şimdiden teşekürler.
[/b]
RivaTuner bu program hakkında biraz arştırma yaptıktan sonra indirirp kurun . prgramla ekran kartı üzerindeki gerekli ayarlamaları yaprıktan sonra sorununuz çözülebilir.bende 7300 le kullanıyorum aynı sorunla karşılaştım. programla ekran kartı remini512 mb ta ekran kartı cpu 512 532 mhz remi 668 mhz olana kadar deneyerek sorunsuz yükselttim. işlem sonunda hem oyunlardaki atılma proplemim ortadan kalktı hemde vistanın 3d puanı 2.6 dan 3.0 ra areo puanı 2.5 ten 2.8 ze çıktı
dikkat etmeniz gereken programla ekran kartına overlok yaptığınız bu nedenle ekran kartı ısısını ve performansını iyi değerlendirerek kademe kademe artırma yapmanız. aksi halde pc açılışında resetlerle karşılaşabilirsiniz.

Alıntıyla Yanıtla
Eski 07.01.08, 00:18
ICEEXOL Kullanıcısının Avatar'ı
Yönetici

Yer: Adana
ICEEXOL RSS Feed

Belleğin bir miktarı AERO hizmetine ayrılıyor.Bu miktar monitörüzün çözünürlüğü ve ekran kartınızın bellek miktarı ile alakalı bir durum.

Bknz;

http://www.wvdestek.com/forum/Aero-Glass-i...arlar-t983.html

Eski 07.01.08, 22:45
Member

ertas71 RSS Feed
Alıntı:
RivaTuner bu program hakkında biraz arştırma yaptıktan sonra indirirp kurun . prgramla ekran kartı üzerindeki gerekli ayarlamaları yaprıktan sonra sorununuz çözülebilir.bende 7300 le kullanıyorum aynı sorunla karşılaştım. programla ekran kartı remini512 mb ta ekran kartı cpu 512 532 mhz remi 668 mhz olana kadar deneyerek sorunsuz yükselttim. işlem sonunda hem oyunlardaki atılma proplemim ortadan kalktı hemde vistanın 3d puanı 2.6 dan 3.0 ra areo puanı 2.5 ten 2.8 ze çıktı
dikkat etmeniz gereken programla ekran kartına overlok yaptığınız bu nedenle ekran kartı ısısını ve performansını iyi değerlendirerek kademe kademe artırma yapmanız. aksi halde pc açılışında resetlerle karşılaşabilirsiniz.
[/b]
çok sağ ol bilgiler için.programı indirdim ama ingilizce,benim de aram pek iyi değil ingilizceyle o yüzden de fazla karıştırmaya korktum,daha da batmasın diye.o değdin değerleri nereden ayarlacamı biraz daha anlatırmısın,zaten programı ezberledim artık,herhalde çözerim!!

Alıntıyla Yanıtla
Eski 07.01.08, 23:21
xxxxxx Kullanıcısının Avatar'ı
Member

xxxxxx RSS Feed

Alıntı:
çok sağ ol bilgiler için.programı indirdim ama ingilizce,benim de aram pek iyi değil ingilizceyle o yüzden de fazla karıştırmaya korktum,daha da batmasın diye.o değdin değerleri nereden ayarlacamı biraz daha anlatırmısın,zaten programı ezberledim artık,herhalde çözerim!!
[/b]
Bismillah

programı açın (muhtemelen restart istemiş ve sizde yapmışsınızdır yoksa isteyecek)

1.main menü-driver settings-customize-direcdraw and drect 3d-textures-Amount of system memory for PCI= (istediğiniz ram değerini veriniz bu biraz kartınızın desteğine ve ram miktarınıza bağlı benim ekran kartı paylaşımlı max. 512 mb deteklemesinden dolayı 512 mb olarak ayarladım)siz istediğiniz miktarı ayarlayın kaydedip çıkın
2.1.main menü-driver settings-customize-system setting-( açılan pencerede detect now)-enable driver level hardvare ovelocing-brirnci satır 533 ikinci satır 667 mhz aplly averloking window startup (her başlangıçta bu ayarlarla çalıştır seçeneği ni de tıklayıp kaydedin yalnız bu seçeneği kullanmadan önce diğerlerini yapıp o şekilde kaydederek denemenizi tavsiye edrim aksi halde reset atarsa bu seçenek ayarların devam etmesini sağlar bu nedenle ayarların sorunsuz çalıştığından emin olduğunuzda bu seçeneği aktif yapın)

sanırım devamında sorunlarınız çözülmüş olur. üsteki grafik ayarları seçeneğinde daha ileri düzey overlok ayarları yapılabilmkte lakin o biraz uzmanların işi bizi aşar.

bu ayarları yaptıktan sonra özellikle mhz sağlıklı ayarlanmışsa performansınız artacak ve görüntü daha kaliteli olacaktır. bunu anlamanın en güzel yolu vistaya puan güncelleştirmesi yaptırmanız. eğer sorunsuz puan güncelleştirmesi yapıyorsa ayarlar sağlıklı demektir zaten puanınızda artacaktır

Alıntıyla Yanıtla
Eski 08.01.08, 22:34
Member

ertas71 RSS Feed

<div class='quotetop'>(xxxxxx @ Jan 7 2008, 22:21) [snapback]6310[/snapback]</div>
Alıntı:
Bismillah

programı açın (muhtemelen restart istemiş ve sizde yapmışsınızdır yoksa isteyecek)

1.main menü-driver settings-customize-direcdraw and drect 3d-textures-Amount of system memory for PCI= (istediğiniz ram değerini veriniz bu biraz kartınızın desteğine ve ram miktarınıza bağlı benim ekran kartı paylaşımlı max. 512 mb deteklemesinden dolayı 512 mb olarak ayarladım)siz istediğiniz miktarı ayarlayın kaydedip çıkın
2.1.main menü-driver settings-customize-system setting-( açılan pencerede detect now)-enable driver level hardvare ovelocing-brirnci satır 533 ikinci satır 667 mhz aplly averloking window startup (her başlangıçta bu ayarlarla çalıştır seçeneği ni de tıklayıp kaydedin yalnız bu seçeneği kullanmadan önce diğerlerini yapıp o şekilde kaydederek denemenizi tavsiye edrim aksi halde reset atarsa bu seçenek ayarların devam etmesini sağlar bu nedenle ayarların sorunsuz çalıştığından emin olduğunuzda bu seçeneği aktif yapın)

sanırım devamında sorunlarınız çözülmüş olur. üsteki grafik ayarları seçeneğinde daha ileri düzey overlok ayarları yapılabilmkte lakin o biraz uzmanların işi bizi aşar.

bu ayarları yaptıktan sonra özellikle mhz sağlıklı ayarlanmışsa performansınız artacak ve görüntü daha kaliteli olacaktır. bunu anlamanın en güzel yolu vistaya puan güncelleştirmesi yaptırmanız. eğer sorunsuz puan güncelleştirmesi yapıyorsa ayarlar sağlıklı demektir zaten puanınızda artacaktır[/b]
çok sağ ol her şey için. sizin de çok vaktinizi aldım ama bilmemek çok zor birşey.yazdığın her şeyi yaptım değerleri değiştirdim,en az 50 kere denedim ama değişen bir şey yok.puan güncelleştirmesi de yaptım 10 kez hep aynı(windows aero-3.5 3b iş ve oyun-3.0)değerler iyi diyorlar ama niye oynayamıyorum şu(srs-namco)oyunu hala anlayamadım.oysa xp canavar gibi oynanyodu.yine de çok sağ ol her şey için.

Alıntıyla Yanıtla
Eski 08.01.08, 23:18
ICEEXOL Kullanıcısının Avatar'ı
Yönetici

Yer: Adana
ICEEXOL RSS Feed

3. mesajda gerekli cevap verildi.Windows Puan Dizininin bench skoru sizi yan?ıltmasın.Ekran kartınız 7100GS.Teknik özellikleri düsük ve giris seviyesi bir kart.Genelde ofis bilgisayarları için ideal.Oyun için tercih edilemez.

RivaTurner bir overclock ve ince ayar programıdır.Kullandığın ekran kartının hızaşırtma potansiyeli yüksek değil.Bosuna grafik islemcisini yormana gerek yok.

Tags
sorunu, karti, ekran, vista

Başlık Araçları
Görünüm Modları

Foruma git

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı açan Forum Yanıt Son Mesaj
nvidia ekran kartı ertas71 Sorunlarınız ve Çözüm Önerileri 1 18.09.08 12:41
vista ati radeon x550 ekran kartı sorunu dued Sorunlarınız 4 27.01.08 05:20
nVidia ekran kartı driverı yüklenmiyor [Çözüldü] engintunbel Sorunlarınız 7 20.09.07 23:28
Windows Vista ekran kartı sorunu anmak09 Sorunlarınız 1 10.05.07 16:01
vista ekran kartı sorunu Mertcancan Sorunlarınız 0 23.04.07 19:10

Tüm saatler GMT +3 saat dilimindedir. Şu anda saat 22:57.
vBulletin® .Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2008, Crawlability, Inc.

TOPlist
Web - Donanım