|
|
||||
|
||||
|
ICEEXOL Üstad,
64 bit işletim sistemi olayını bir kenara koyarsak.(Türkçesi olmadığı için XP 64 bit kullanamadım ama forumlar da mimarilerinin karşılaştırma tablolarına bakınca bayağı hızlı ve verimli olduğunu görebiliyorum) Şimdi...benim anladığım kadarı ile Vista görsel olarak OS X taklidi bir sistem.Ama OS X bu kadar ram yemiyor ve çekirdek sistemi de farklı(Arkadaşımın üniversite kazanan kızına ne laptop alalım diye bana sordukların da Mac aldırdığım ve sistem kurmak,bootcamp vs işlerini hallettiğimden dolayı ilk bir hafta bende kaldı bu saye de OS X işletim sistemine nail oldum).Aero vistayı kaldırıp ya da Klasik Windows görüntüsünde kullanınca;menüler ve içeriklerinde yer ve görüntü değişiklikleri dışında XP Pro'dan ne farkı olduğunu anlamadım...Görsel değişikleri bir kenara koyarsak "ReadyBoost" özelliğinden başka (Önemli bir özellik) yeni ne var Vista da? Ya da senin kullandığın 970 MB lık süprüntülerden arındırılmış performansı artmış Vistanın performansı arttırılmış XP Pro'dan ne farkı var? 64bitlik Vista Ultimate de ReadyBoost kullanırsak mükemmel bir performans mı elde ederiz? Ek: "Windows Vista Secrets" adın da 672 sayfalık bir döküman. http://www.getupload.com/file/5067/Windows...-ebook-rar.html |
| sponsor links |
|
|
||||
|
||||
|
ReadyBoost ,harddisk içerikli uygumalarda büyük bir performans artışı sağlar.Mesela readyboost olmadan 45 saniyede bitirdiğiniz bir işlemi ,512 MB USB Bellek ile 25-28 saniye arasında bitirebilirsiniz.Bu da ortamala %33-35 kadar bir performans artışı sağlar.
Readyboost kullanmayı düşünüyorsanız eğer,en yüksek performansı 512 ve 1024 MB'lık belleklerden alabilirsiniz.2048 MB 'lık bir bellek 1024 MB 'lık bellek arasında hemen hemen performans açısından hiçbir fark yok diyebilirim. Forum'da ReadyBoost ile uyumlu ve uyumsuz bellekleri bulabilirsiniz. .................................................. ... Benim kullandığım 970 MB'lık Vista Ultimate, tamamen kullanım alanlarıma göre kırptığım bir işletim sistemidir.Bellek kullanıma aşırı derecede etkisi yok ama harddisk'te kapladığı alan büyük oranda azalmıştır. Bellek kullanımında sorun yaşıyorsanız eğer forumda Vista servisleri üzerinde yapılan ayarların bulunduğu konuyu inceleyebilirsiniz. Bu arada 970 MB'lık Vista'yı eMule üzerinden paylaşıma açtım.Fakat yerli paylaşımcı fazla olmadığı için kullanıcılar yararlanmakta güçlük çekiyorlar.Eğer bu konuyu başka forumlara dağıtabilirseniz ve yine forum'da resimli olarak anlatılan eMule'den Yüksek ID alımı adlı konuyu uygularsanız ,eminim birçok kullanıcının işine yarayacaktır.
| genel, vista |
| Başlık Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|