Welcome to Windowsum.com-Windows İşletim Sistemleri Forumları okundu say | Forum görevlileri
Windowsum.com-Windows İşletim Sistemleri

Dikkat Etmeniz Gerekenler Bilgisayar veya Bilgisayar Parçası Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler..

sponsor links

Yanıt
LinkBack Başlık Araçları Görünüm Modları
Megapiksel Büyüsüne Kapılmayın

Eski 20.03.07, 12:47
ICEEXOL Kullanıcısının Avatar'ı
Yönetici

Yer: Adana
ICEEXOL RSS Feed

Dijital fotoğraf makinelerindeki megapiksel değeri sadece fotoğrafın büyük boyutta olmasına etkilidir.Fotoğraf kalitesini belirleyen etkenler arasında megapikselden çok daha önemli kriterler bulunur.

Megapiksel sayısının fazla olması, o resmin sadece baskı ortamında daha büyük boyutlarda kullanılabileceğini gösterir.Resmin kaliteli olması içinse megapiksel değerinin yanında objektif kalitesi,sensör tipi,fotoğraf makinesinin desteklediği çekim modları ve çekilen fotoğrafın sıkıştırma özellikleri gibi birçok kıstası da göz önünde bulundurmak gerekir.

Eski 07.04.07, 01:06
egemenkaya Kullanıcısının Avatar'ı
Member

egemenkaya RSS Feed

Değerli forum katılımcıları
Hp M525 fotoğraf makinası aldım 350 ytl ye geçen sene için 6 Mp en iyi makinaydı benim için çünkü ben hep makina alırken önünde yazan megapiksel değerine bakıyordum ve maalesef makinayı alınca aldığıma pişman oldum çünkü makina tam pir pil canavarı aynı zamanda gece ve kapalı ortam çekimleri emsal fiyattaki makinalarla kıyaslanmayacak kadar kötü ayrıca birde video çekim yaparken zoom ayarı yapamıyorsun sabit çekim yapıyor
Bunu burda anlatmaktaki amacım hem içimi dökeyim hemde ben yandım başkası yanmasın vatandaş bilgilensin .saygılar

Alıntıyla Yanıtla
Yanıt

Tags
kapilmayin, buyusune, megapiksel

Başlık Araçları
Görünüm Modları

Foruma git

Tüm saatler GMT +3 saat dilimindedir. Şu anda saat 00:37.
vBulletin® .Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2008, Crawlability, Inc.

TOPlist
Web - Donanım