Foxconn markasını daha çok uygun fiyat seviyesindeki anakartlardan tanıyoruz. Arada bir üst sınıfa yönelik modeller de sunulmuyor değildi fakat fiyat her zaman korunmak istendiğinden pek ses getirecek modeller gördük diyemeyiz. Gelin görün ki bundan bir yıl kadar önce overclock ustası Shamino'nun da içerisinde bulunduğu Quantum-Force projesi ile Foxconn rakiplerine kim olduğunu gösterdi. Seri kapsamında şu anda üç adet anakart bulunuyor ve bunlardan ikisi Intel, diğeri de AMD platformlara yönelik. Intel P35 yonga setli Mars, Intel X48 yonga setli BlackOps ve şimdi de NVIDIA'nın nForce 780a yonga setli Destroyer modeli karşınızda. Bugüne kadar yüzlerce anakart kullanmışlığımız ve test etmişliğimiz vardır fakat bu ürüne anakart diyerek biraz haksızlık edebiliriz. Baba kart demek sanırım biraz daha yerinde olacak. Özellikleri ve test sonuçlarını okuduktan sonra siz de bana hak vereceksiniz.

Foxconn, Quantum-Force serisindeki bu anakartlarıyla üst seviyede kapışan Asus, GIGABYTE ve MSI gibi üreticilere yoldan çekilmelerine dair talimat veriyor. Üst seviye anakartlarda ne gibi özelliklerin olacağını az çok tahmin edebilirsiniz ve aklınız "daha ne ekleyebilirler ki" sorusuna cevap vermekte zorlanabilir. Şimdi hayal gücümüzü zorlayan yenilikleri görmeye hazır olun. Ürünün kutusu resimden standart bir kutu gibi gözükebilir, ama içine Mini ITX yapıda tam dört anakartı rahatlıkla sığdırabileceğiniz kadar büyük. Şimdi kutunun içine geçelim.
Foxconn Destroyer Anakart - PCkoloji.com